La volta a Espanya

Durant la primera avaluació, l’alumnat de sisè hem estat treballant la geografia física d’Espanya amb un projecte en forma de Paleta Gamificada, anomenat “La volta a Espanya”. A partir d’una imatge interactiva que ens van presentar les nostres mestres, i organitzat per equips “ciclistes” anàrem realitzant diverses etapes enfocades des de les Intel·ligències múltiples.

Per exemple, per a treballar la lingüística, vam elaborar un glossari de termes relatius al relleu; en la matemàtica, vam fer una gimcana d’activitats de classificació, mesura, associació…; en la musical, vam inventar cançons per a facilitar la memorització dels conceptes bàsics del tema; en la visual espacial vam fer activitats de localització d’elements de relleu amb mapes interactius i en paper; per a treballar la intel·ligència cinètica corporal vam fer un joc de pistes al pati, combinant diferents modalitats de desplaçaments; per a treballar la naturalista i la intrapersonal, vam visualitzar un vídeo sobre el que férem una reflexió personal sobre el que ens fa sentir el deteriorament dels nostres paisatges…i com va ser un projecte realitzat en grups cooperatius, hem estat treballant la intel·ligència interpersonal durant totes les sessions. A més, per cada activitat superada guanyàvem el maillot de l’etapa, fins a arribar a la meta i guanyar el maillot roig. Al final vam celebrar que l’èxit no consisteix en acabar els primers, sinó en no rendir-se mai, i a més a més, d’aquesta manera tan dinàmica i divertida hem aprés moltíssim, que és el que es tracta.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *